Frank Goverts > Home

Well done!

Je hebt de eerste opdracht succesvol doorlopen.

Je snapt nu wanneer je het hebt over:

  • iets wat in het verleden is gebeurd en helemaal klaar is (past simple).
  • iets wat in het verleden is gebeurd, maar nu nog steeds bezig is of nog steeds effect heeft op het heden (present perfect).

Omdat je het begrijpt ga je een niveau omhoog. Je kiest nu niet alleen welke antwoord goed is, maar gaat zelf schrijven. Zo oefen je niet alleen de past simple en present perfect, maar ook de spelling. Je moet minstens 1 van de onderstaande opdrachten maken. Als je het lastig of juist leuk vindt mag je ze natuurlijk ook allebei maken!

 

 

Opdracht 1: Ed Puzzle video-opdracht

Als je deze opdracht kiest ga je een video kijken waarin 6 vragen worden gesteld over de past simple en present perfect. Als je alle antwoorden hebt ingevuld, kijk ik ze op afstand na. Als dit gebeurd is krijg je de antwoorden + opmerkingen van je docent via je schoolmail.

 

Uitleg

  1. Klik op get started om tebeginnen met de opdracht.
  2. Zet de video op fullscreen als je het niet goed kan lezen.
  3. Je krijg een zin in beeld. Jij moet bepalen of de zin in de past simple of de present perfect is en het goede antwoord toevoegen door op submit te drukken.
  4. Klik daarna op continue om de video verder te kijken en door te gaan naar de volgende vraag.
  5. Na 6 vragen is de video afgelopen. Je kunt dan op esc op je toetsenbord drukken om terug te gaan naar deze pagina.

Opdracht 2: Speel een quiz

Als je deze opdracht kiest krijg je 6 vragen over de past simple en present perfect. Als je een antwoord hebt ingevuld, krijg je direct te horen of het goed of fout is. Je ziet ook gelijk het goede antwoord.

Wil je het voor jezelf uitdagend maken en wil je het antwoord op eigen kracht raden? Klik het antwoord dan door zonder te kijken. Zo kun je het daarna nog eens proberen.

Uitleg

Klik HIER om de opdracht te starten.

Je hoeft alleen je voornaam + eerst naam van je achternaam in te vullen en op done te drukken.

Als je de laatste vraag hebt gehad druk je op finish quiz. Je krijgt dan je score in beeld. Je ziet hoeveel vragen je goed had en hoeveel procent dat is. Op de repetitie moet je bij deze opgave minstens 83% scoren om een voldoende te scoren voor deze opgave.

Scoor je lager dan 83%? Probeer de quiz dan nog een keer tot je 5 van de 6 vragen goed hebt. Je mag de quiz zo vaak opnieuw doen als je wilt.

Na het beëindigen van de quiz krijg je dit scherm te zien:

 

 

Dit betekent dat je klaar bent. Je kunt het tabblad met de quiz afsluiten en verder met de volgende opdracht op deze pagina.

 

 

Ben je klaar met deze opdracht of wil je deze opdracht liever later doen? Klik dan HIER om naar de volgende opdracht te gaan.

 

 

 

Toch nog wat hulp nodig? Kijk de instructievideo nog een keer.

 

 

Bronnen beeldmateriaal quizzen:

https://www.picfair.com/pics/030662-wet-paint
https://tagonce.nl/wp-content/uploads/2017/07/Vakantie-naar-Frankrijk-1024x683.jpeg
https://www.wikihow.com/images/4/43/Draw-a-Sailboat-Step-7-Version-2.jpg
https://image.freepik.com/free-photo/shocked-scared-woman-panic-looking-afraid_176420-32805.jpg